LounaLab on osa SYNLABin laboratoriopalveluja ja Lounan palvelut ovat siirtyneet SYNLABin verkkosivulle.

Aikaisemmin ostetut palvelut ja kaikki tulokset ovat turvallisesti saatavilla tällä sivustolla 18.6.2024 saakka. Sen jälkeen kaikki vanhat tulokset löytyvät SYNLABin uudesta verkkoasiointipalvelusta. SYNLAB

LOUNA ja tietosuoja

LOUNA on osa SYNLAB Suomi Oy:tä ja on sen rekisteröimä tavaramerkki. SYNLAB Suomi Oy on sitoutunut yksityisyytesi suojaamiseen ja kunnioittamiseen. Tässä kerromme, millä perusteilla käsittelemme henkilötietojasi, joita mahdollisesti keräämme vieraillessasi verkkosivustollamme ja tilaamalla palveluita. Siksi pyydämme sinua lukemaan tämän kuvauksen huolellisesti.

Tutustu lisäksi SYNLAB Suomi Oy:n tietosuojakäytäntöihin.

1 Mitä tietoja keräämme sinusta

Voimme kerätä ja käsitellä seuraavanlaisia sinua koskevia tietoja:

Tietoja, jotka annat meille itse seuraavin tavoin:

  • vierailemalla verkkosivuilla
  • täyttämällä verkkosivuillamme olevia lomakkeita
  • ostamalla palveluja verkkokaupasta
  • olemalla meihin yhteydessä palveluun liittyen puhelimitse, sähköpostitse tai muulla tavoin
  • antamalla suostumuksesi

Tietoja, jotka verkkosivustomme ja muut järjestelmämme keräävät sinusta:

  • Verkkoviestinnän välitystiedot
  • Lokitiedot (tietojärjestelmän muistiin automaattisesti kirjautuva tapahtumatieto)
  • Evästeet

Käsiteltävät henkilötiedot LOUNA Lab palvelun käytössä

  • Perustiedot (esim. nimi)
  • Yhteystiedot (puhelinnumero, sähköposti)
  • Tunnistamis- ja yksilöintitiedot (henkilötunnus, asiakasnumero)
  • Asiakassuhteeseen liittyvät tiedot (käyttämäsi palvelu)
  • Asiointiisi liittyvä tiedot (esim. sähköposti, kirje, puhelu)
  • Suostumukset, luvat ja kiellot
  • Maksamiseen liittyvät tiedot
  • Käyttäjähallinnan tiedot (kirjautumisen aikaleimat)
  • Evästetiedot (välttämättömät, toiminnalliset, tilastointi- ja analytiikka, markkinointi)

Saatamme kerätä tietoja myös muista lähteistä. Voimme kerätä tietoja kolmannen osapuolen tietopalvelujen toimittajilta liiketoimintaamme suojaamiseksi ja lainsäädännön asettamien velvoitteidemme täyttämiseksi sekä evästesuostumuksellasi mahdollisiin sähköisen markkinoinnin tarkoituksiin.

2 Miten käytämme tietojasi

Käsittelemme henkilötietojasi vain silloin, kun se on tarpeellista ja täyttää alla mainitut tarkoitukset. Kun pyydämme sinua antamaan tietojasi, kerromme, onko tietojen antaminen välttämätöntä juridisten velvoitteiden täyttämiseksi vai onko tietojen antaminen vapaaehtoista.

TIETOJESI KÄSITTELYN OIKEUTUS

  1. Antamasi suostumus | Sähköinen markkinointi ja evästeet
  2. Sopimus palvelun toteuttamisesta | Terveydenhuollon palvelun ostaminen, laskuttaminen, käyttäjän tietojen hallinnointi, tietojen siirtäminen terveydenhuollon palvelujen tuottamiseksi SYNLAB Suomen potilasrekisteriin.
  3. Lakisääteiset velvoitteet | Terveydenhuollon palvelujen tuottaminen
  4. SYNLAB Suomen oikeutettu etu | Palvelun toiminnallisuuden varmistaminen, hallinta ja kehittäminen, liiketoiminnan harjoittaminen, suojaaminen ja johtaminen |

EVÄSTEIDEN KÄYTTÄMINEN

  • Välttämättömät evästeet ovat edellytys sille, että sivusto ja palvelu toimivat oikein. Näiden evästeiden avulla palvelun käyttö on mahdollista, kuten testipakettien ja testien ostaminen ja palveluun kirjautuminen. Voit estää nämä evästeet selaimesi asetuksista, mutta emme voi taata, että voit tämän jälkeen käyttää palvelua virheettömästi.
  • Toiminnallisten evästeiden avulla parannamme käyttökokemustasi sivulla. Hyväksymällä toiminnalliset evästeet tallennamme esimerkiksi tekemäsi kielivalinnan.
  • Tilastointi- ja analytiikkaevästeiden avulla keräämme tietoa verkkosivuston käytöstä. Käytämme tietoa parantaaksemme palvelua ja sivuston toimintaa.
  • Markkinointievästeiden avulla keräämme tietoa käyttäytymisestäsi verkossa ja tämän avulla pystymme kohdentamaan markkinointiviestintäämme paremmin mieltymystesi ja tarpeidesi mukaan.

EVÄSTESUOSTUMUKSEN PERUUTTAMINEN

Verkkosivun lounalab.fi sivun alalaidasta: Asetukset > Evästeet

MARKKINOINTISUOSTUMUKSET JA NIIDEN PERUUTTAMINEN

Sähköiseen markkinointiin voit antaa suostumuksesi verkkokauppaostoksen yhteydessä, MyLOUNAssa tai tilaamalla uutiskirjeen. Käytämme sähköisessä markkinoinnissa vain sähköpostiosoitettasi ja tilatessasi uutiskirjeen vapaaehtoisesti antamaasi etunimeä, jota voidaan käyttää uutiskirjeen tervehdyksissä. Markkinoinnissa ei käytetä palveluiden ostamiseen liittyviä tietojasi. Uutiskirjeen kautta saatamme kysyä mieltymyksiäsi ja sitä kautta suostumuksellasi markkinoida tiettyjä palvelujamme.

Voit perua suostumuksesi sähköiseen markkinointiin MyLOUNAssa, ilmoittamalla siitä sähköpostitse info@lounalab.fi tai saamasi uutiskirjeen linkin kautta.

3. Tietojesi vastaanottajat ja kansainvälinen tiedonsiirto

Saatuamme suostumuksesi tai silloin kun se on kohtuullisesti katsottuna välttämätöntä edellä mainituista syistä, voimme antaa henkilötietojasi:

  • palveluntarjoajille, jotka isännöivät verkkosivustoamme tai muita IT-järjestelmiämme tai joilla muuten on tietojasi tai jotka käsittelevät niitä puolestamme tiukkojen salassapito- ja tietoturvaperiaatteiden mukaisesti
  • henkilölle, joka ottaa haltuunsa liiketoimintamme ja yhtiön omaisuuden tai asianomaisen osan niistä, ja
  • toimivaltaiselle sääntely-, syyttäjä- tai muulle viranomaiselle tai oikeusprosessin vastapuolelle missä tahansa maassa tai millä tahansa alueella tai
  • kun sitä meiltä lain mukaan edellytetään.

Edellä esitetyssä kohdassa mainittu tietojen antaminen voi pitää sisällään henkilötietojesi käsittelyn ulkomailla. LOUNA Lab palvelun tiedot säilytetään ja käsitellään Euroopan talousalueella. Markkinointirekisterin tietojen käsittelyssä ei voida täysin taata henkilötietojen käsittelyä EU-maiden sisällä tilanteessa, jossa palveluntarjoaja joutuu käsittelemään tietoa järjestelmävalvonnan tai ongelmatilanteen käsittelyn yhteydessä. Silloin kun siirrämme henkilötietoja palveluntarjoajillemme, varmistamme, että järjestelyissä noudatetaan tiedonsiirtosopimuksia tai mekanismeja, joiden avulla pyritään varmistamaan, että henkilötietosi ovat suojattu.

1.4. Tietojesi säilyttäminen ja poistaminen

Henkilötietojasi käsitellään vain niin kauan kuin se on tarpeellista.

LOUNA Lab verkkopalvelulla tarjotaan terveydenhuollon palveluja kuluttajalle, jonka vuoksi terveydenhuollon palvelun tarjoamiseen liittyviä tietoja on säilytettävä kansallisen lainsäädännön mukaan potilasrekisterissä. Palvelun ostamiseen liittyen on oikeus kuluttajasuojalain mukaisesti perua palvelun ostaminen. Tällöin ostotapahtuman peruuttamisen yhteydessä terveydenhuollon säädökset eivät välttämättä tule noudatettavaksi verkkokaupan käyttämisen osalta.

Lisätietoja potilaan hoidon järjestämisestä ja toteuttamisesta löydät SYNLAB Suomen Potilasrekisterin tietosuojakäytännöstä, joka on saatavilla www.synlab.fi/tietosuojaseloste

Markkinointirekisterissä tietoja säilytetään niin kauan kuin niitä tarvitaan tietojen käsittelyn tarkoituksen toteuttamista varten tai kunnes perut suostumuksesi sähköiseen markkinointiin. Ota meihin yhteyttä, jos haluat lisätietoja asiasta.

5. Oikeutesi

Sinulla on oikeus:

  • saada pääsy omiin henkilötietoihisi, sekä saada tarvittaessa jäljennös henkilötiedoistasi.
  • pyytää henkilötietojesi oikaisua, rajoittamista tai poistamista.
  • Voit tarkistaa sinusta tallennetut tiedot MyLOUNA -palvelusta. Voit korjata virheellisiä tietoja palvelussa sekä ylläpitää sähköisen markkinoinnin lupaa.

Jos haluat käyttää oikeuksiasi, voit lukea oikeuksiesi käyttämisestä tarkemmin www.synlab.fi/tietosuojaseloste

Voit myös esittää kansalliselle viranomaiselle, Tietosuojavaltuutetun toimistolle, valituksen siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi. ks. lisää www.tietosuoja.fi

6. Yhteydenotot

SYNLAB Suomen tietosuojavastaavan yhteystiedot:

Otamme mielellämme vastaan tätä tietosuojalausuntoa ja henkilötietojen käsittelyä koskevia kysymyksiä, kommentteja ja pyyntöjä.

1.7. Mahdolliset muutokset

Tähän tietosuojalausuntoon myöhemmin mahdollisesti tehtävät muutokset julkaistaan verkkosivustolla www.lounalab.fi, ja lausunnon voi pyytää myös ottamalla meihin yhteyttä.

Muistathan tarkistaa mahdolliset muutokset säännöllisesti.

Päivitetty viimeksi: 28.4.2022. Lisätty tietoa sähköisestä markkinoinnista. Pyritty selkeyttämään informoinnin ymmärrettävyyttä.

Edelliset päivitykset: 4.6.2021